23-04-2024 | Sven Spooren

Jeugdverslagen

๐—๐—˜๐—จ๐—š๐—— ๐—ฉ๐—˜๐—ฅ๐—ฆ๐—Ÿ๐—”๐—š๐—˜๐—ก

Verslag M14

Op zaterdagochtend 20 april verzamelde de M14 selectie uitzonderlijk aan Dommelhof theater wegens de drukte aan de sporthal vanwege de 5-landen ontmoeting. Bestemming: het exotische Izegem. Na een lange rit met enkele files arriveerde het team en de supporters drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd aan Sport- en Recreatiedomein De Krekel.
Onze roodwitten starten de wedstrijd geconcentreerd en furieus na een competitiedroogte van 5 weken. Na 10 minuten flitsend handbal hingen de bordjes al op maar liefst 1-7. Onze ontketende Sporting girls hadden duidelijk vertrouwen getankt uit de met 24-20 gewonnen oefenwedstrijd van afgelopen donderdag tegen de J14B! Hoog tijd voor de coach van de thuisploeg om via een time-out de pionnen wat te herschikken. Het mocht echter niet veel baten want coach Ingrid had nog wat extra kunstjes uit de hoge toverhoed ingeoefend. Zowel in aanval als verdediging (met weer een sublieme Elodie als zeer betrouwbaar sluitstuk in de groene keeperstrui!) bleven onze M14 heel sterk presteren! Via een 2-11 na 17,5 minuten denderde de trein door naar een 4-16 ruststand!
Na de koffie kon Izegem iets meer grip op de wedstrijd claimen. Defensief ging het bij onze Sporting meiden net dat tikkeltje minder secuur en stevig als in de 1e helft. Gelukkig bleef de aanval wel op koers. Na 10 minuten tikte de timekeeper een tussenstand van 9-23 in op het scorebord. Daarna begon de felle 1e helft en de lange autorit toch z'n tol wat te eisen en viel de wedstrijd een beetje op slot met nog weinig doelpunten tot gevolg. Via een 10-26 na 17,5 minuten handbal mochten de officials een eindstand van 14-27 op het digitale wedstrijdblad noteren.
Onze jonge spelersgroep mocht weer op een puike manier een extra ervaring (verre verplaatsing, weinig competitieritme na 5 weken zonder officiรซle wedstrijd,..) in de rugzak van hun opleiding stoppen. Niets dan lachende gezichten daarna op de tribunes waar het volledige M14 team de meisjes van de M16 bleven aanmoedigen als wederdienst omdat deze laatsten hetzelfde hadden gedaan bij de M14 match. Mooi om zien wat een hechte groep de gehele M jeugd over de hele lijn is geworden gedurende het seizoen. Op naar volgende week voor .. de derby der Pelten.

Verslag J18

De J18 reed naar Antwerpen met de billen dichtgeknepen. Zij hadden schrik dat ze moesten meedoen met de Antwerp 10 Miles. Maar gelukkig mochten ze hun laatste wedstrijd van het seizoen handballen tegen Uilenspiegel. Collectief hebben ze sterk gespeeld met snel en doeltreffend handbal! Eรฉn keer hebben ze een achterstand moeten toestaan voor de rest hebben ze de wedstrijd gedomineerd. Eindstand 22-26.

Verslag JM12

Op zaterdag mocht de JM12 ploeg op bezoek in de Hasseltse Alverberg. Met een mooie mix van jongens en meisjes mochten we tegen de Hasseltse Hubo-ploeg spelen, die eveneens zowel jongens als meisjes mee hadden.
Het werd een mooie gelijk opgaande wedstrijd, met Wim als interim-coach. Wij schoten het best uit de startblokken, en konden het eerste kwartiertje winnend afsluiten met doelpunten vanop alle posities. We waren met 10 spelers, en er kon dus veel gewisseld worden.
In het tweede deel ongeveer hetzelfde spelbeeld, maar dan vanuit Hasseltse kant gezien. Ineens waren wij wat te statisch en afwachtend, en had de tegenstander het beste van het spel. Zelf konden we wel af en toe tegenscoren, maar de vroeg opgelopen achterstand kon niet meer ingehaald worden. Na 2 van de 3 wedstrijdjes dus een gelijke stand.
In het 3e wedstrijdje was er van beide kanten evenveel strijd. Het niveau ging aan beide kanten omhoog: zowel verdedigend als aanvallend moest er gestreden worden voor elke meter. Een mooie en faire strijd! En met de minuten die verstreken, werd het ook wat zenuwachtiger. De spelers wilden duidelijk allemaal met de overwinning naar huis gaan. De Hasseltse doelen waren niet verlaagd (zoals normaal gezien wรฉl altijd gebeurd in de JM12-reeks), en dat speelde duidelijk in het voordeel van alle aanvallers. De doelmannen en doelvrouwen aan beide kanten deden hun stinkende best, maar zagen meerdere ballen ongrijpbaar in de bovenhoeken verdwijnen. Allemaal nog 2 jaartjes groeien, en dan komt dat natuurlijk wel goed!
In een spannend slot stond Hubo steeds aan de goede kant van de score, maar konden wij continu tegenscoren om gelijk te maken. Zo dus ook in de allerlaatste minuut, met Hubo die 9-8 voor kon komen, maar wij die in de laatste 10 seconden de 9-9 konden laten noteren.
Mooie afsluiter van een faire en leuke wedstrijd. Met een score die perfect in evenwicht was kon iedereen leven.