30-04-2024 | Sven Spooren

Jeugdverslagen

Verslag J16B
St Truiden - Pelt2
De wedstrijd verliep vanaf de start heel vlotjes voor ons. In de eerste helft creëerden we reeds een mooie voorsprong. Zo gingen we in rust met 8 punten voorspong. Ook in de tweede helft was het goeie match met weinig fouten en niet te vergeten: een mooi vliegertje van Toon Meekers!
Eindstand: 24 - 42

Verslag J16A
VHV Kortessem - Pelt1
Bij winst zouden we ons kunnen kwalificeren voor de VHV Finale op 25 mei in Gent. Maar dan moesten we eerst voorbij Kortessem en ze waren duidelijk van plan om hier een stokje voor te steken. Met 2 extra meisjes begon Kortessem dan ook sterk en zeer gedreven aan de wedstrijd! We boden het eerste kwartier goed weerwerk en we liepen zelfs een 6-tal goals uit. Maar toen begon de motor wat te sputteren...We gingen rusten met een stand van 12-15. Gelukkig kwamen we weer sterker uit de kleedkamer en  vergrootten we de voorsprong weer met 6 punten. Maar het werd een copy van de eerste helft.  We  speelden zeker niet onze beste match van het seizoen. Eindstand: 23-27
Opdracht volbracht: op 25 mei spelen we weer de Vlaamse finale. Hoogstwaarschijnlijk tegen Hubo Hasselt. En dan zullen we toch uit een ander vaatje moeten tappen om Vlaams Kampioen te worden.

Verslag JM12
De JM12 (7 meisjes en 2 jongens) mochten op zondagvoormiddag aantreden in Sporthal De Kambergen in Zelem. Op het menu: 3 setjes tegen de gemixte ploeg van Lummen-Beringen. Er werd even gevreesd dat de wedstrijd moest gespeeld worden in een donkere sporthal omdat de jonge zaalwachter zich had verslapen. Coach Nils had alvast gevraagd om eens te proberen of ze blind konden passen in het donker, maar dat liep toch niet zo van een leien dakje met een pijnlijke bal in het gezicht tot gevolg.
Fris en monter (?) ontstak de zaalwachter uiteindelijk de zaalverlichting en konden beide teams eraan beginnen. Onze rood-witte brigade was echter een beetje in slaapmodus geraakt door de donkerte vooraf. Coach Nils gebruikte dan maar snel zijn 1e Time-out kaart en vooral de daarmee gepaard gaande toeter op het scorebord om iedereen abrupt uit zijn/haar sweet dream te halen. En dat bracht soelaas! Sporting Pelt dichtte de 3-puntenkloof in een mum van tijd. Een heel aangenaam setje werd, ondanks het goede samenspel, nipt verloren met 11-9.
Het 2e kwartier ging ook lekker op en neer. Bij Sporting ging de bal gezwind van hand tot hand. Er werden heel mooie openingen gecreëerd die als uit het boekje werden afgewerkt. Ook in defence werd er heel goed gesloten en zo slaagde ons team er eindelijk in om de pirouette-pivot (mooi woord, al zeg ik het zelf! ) van Lummen af te stoppen. Het setje werd dan ook verdiend binnengehaald door Pelt met 7-9.
Ook het laatste setje bleef bol staan van goed samenspel, kansen creëren, afwerken en behoorlijk verdedigen. Alleen mocht de nr. 3 plots weerr naar hartenlust en ongestoord om haar rechteras draaien (dat mooie woord, weet je nog? ) en vooral sterk afwerken. Lummen trok daardoor aan het langste eind: 10-8. Gezien het matchverloop en het geleverde spel langs beide zijden was een gelijkspel echter billijk geweest. Onze JM12 lieten het echter niet aan hun hart komen. Ze hebben hier weer veel uit kunnen leren. Iedereen heeft op verschillende posities mogen spelen en is veel aan bal geweest. And that's what it's all about! En ook het 4e kwartiertje was meer dan geslaagd na de lekkerre versnaperingen van Nore. Top gedaan, meisjes en jongens!

Verslag M14
Op zaterdagmiddag vond, in wellicht de enige publieke plek in Pelt en omstreken die niet door het alomtegenwoordige EMJ werd ingepalmd, de Derby der Pelten plaats: De Bemvoort. En daar stonden ze dan, onze 6 M14-ers en 6 M12-ers, voor waarschijnlijk een moeilijke wedstrijd tegen de ploeg die nog niet verloren had. Op alle mogelijke manieren werd "de druk" weggehouden uit de gelederen. En die missie leek wonderwel geslaagd want onze toppers stonden vanaf minuut 1 scherp in de wedstrijd.
De beginfase liep heel gelijk opgaand. Beide teams speelden zowel in aanval als verdediging heel degelijk. DHCO kon na 10 minuten een klein kloofje slaan: 5-3. De wedstrijd bleef aangenaam op en neer gaan. Onze roodwitten lieten zich niet intimideren, wat toch wel als significante vooruitgang mag worden gezien. Onze meiden bleven goed aanklampen tegen het ongeslagen DHCO. Op slag van rust was er dé kans om de mentaal o zo belangrijke aansluitingstreffer te scoren om alzo terug te komen tot 8-7, maar deze werd helaas niet afgewerkt. Tot overmaat van ramp ging de buzzerbeater van DHCO wel binnen. Een wereld van verschil natuurlijk! Ruststand: 9-6, ondanks een opnieuw zeer sterk keepende Elodie.
Direct na rust waren onze Sporting girls duidelijk nog steeds aangeslagen van de opdoffer net voor rust. Overpelt kon makkelijk in een mum van tijd uitlopen tot 12-6. Na de Time-out van DHCO kwamen onze meisjes terug beter in de wedstrijd. De 6-puntenkloof bleef nog wel staan maar je voelde dat onze roodwitten het momentum aan het pakken waren. Coach Ingrid voelde dat ook aan en nam zelf ook een Time-out om de pionnetjes nog wat bij te sturen en iedereen nog eens extra naar adem te laten happen. Op één minuut tijd werd de kloof verkleind naar 4 doelpunten. Was er een mirakel op komst? Helaas niet! Door een 2’ straf in de Sporting rangen rook een iets sterker Overpelt bloed en in overtal liepen ze terug vlot uit naar 18-12. Onze meisjes vochten daarna nog als echte leeuwinnen maar het mocht helaas niet baten. De wedstrijd eindigde op 20-14. Voor de onzen weer een wedstrijd waar ze veel uit hebben geleerd en heel wat ervaring hebben opgedaan!
Na een oerdegelijke topper mochten onze Sporting girls met de glimlach en opgeheven hoofd de arena verlaten. Onze jonge bende had gestreden voor elke centimeter sporthal en dat alleen al is mooi om te zien. Niemand had voor de start van de VHV-competitie ook maar durven dromen dat onze meiden bovenaan de rangschikking zouden meestrijden. De laatste wedstrijd vindt volgende week zondag om 14:30 plaats in Dommelhof tegen Lummen. Dus: supporters op post! Werkelijk iedereen is enorm trots op hoe jullie dit seizoen zijn gegroeid als team en hoe jullie je eigen hebben overstegen! En wie weet? Misschien gebeurt er alsnog een mirakel? Als dat zo is begint mijn laaste verslag voor dit seizoen met: Er was eens.. Beloofd!

Verslag J12
De J12 mocht afgelopen weekend op verplaatsing spelen, in St-Truiden.
Met een heel beperkte delegatie, slechts 6 spelers, mocht iedereen zich aan de volle 45 minuten handbal verwachten. De enige plek waar even "gerust" kon worden, was als keeper in de goal (waarmee we voor alle duidelijkheid niet willen beweren dat keepers geen zware job hebben!).
De jongens gingen vol de strijd aan, en het werd een mooie en snelle wedstrijd, waarin St-Truiden de eerste 2 kwartiertjes naar zich toe wist te trekken, 8-6 en 9-8.
Maar de tank was nog niet leeg bij onze jongens. De 5 minuutjes rust tussen de wedstrijdjes bleek voldoende om het laatste kwartiertje nog vollebak er voor te gaan. En zo kon er heel erg verdiend nog een 9-10 winst uit de brand gesleept worden in het laatste wedstrijdje!  Proficiat jongens!

Verslag M16
Zaterdag mochten we met de M16 uitkomen tegen onze dorpsgenoten van (Over)Pelt.
De wedstrijd ging gelijk op.  Voor enkele speelsters was het wat zoeken om vanuit een andere veldpositie de bal mooi rond te spelen om zo uiteindelijk tegen de netten te krijgen. Luca stuurde frequent bij om het beste uit het spel te halen.  Aan de rust was het 7-8 in ons voordeel.
Halfweg de tweede helft wisten speelsters elkaar van dicht of zelfs van heel ver elkaar te vinden om dan ook nog te zorgen voor een mooie afwerking.  Er was ineens een mooi samenspel te zien waardoor het scorebord er plots anders uitzag.
De trainer van DHCO probeerde door mandekking onze speelsters wat uit evenwicht te brengen, maar de puntenkloof kon niet meer gedicht worden.
Eindstand 16-25.