Jeugd

J16 VHV
10-03-2020 | Sven Spooren


VHV J16 : Evergem - Sasja - Sporting en het getal TWEE (2)

Met een zeer dunne ploeg, vanwege een resem afwezigen omwille van zeer uiteenlopende redenen, werd met een bang hartje de rit naar Oost Vlaanderen aangevat. 

Met een extra last minute afzegging van Matthias (ziek, geen corona virus), haalden we nog snel een TWEEDE welp erbij (Tristan), zo vervoegde hij die andere welp Zander.

 

Eerste wedstrijd tegen Evergem : 16-13

Een heel gelijk opgaande eerste 15’, 12-11, waarna thuisploeg Evergem iets efficiënter afwerkte, en nog een kloofje kon slaan om naar een 16-13 eindstand te gaan. Zander en Tristan konden al eens invallen en proeven van het grote werk.

 

TWEEDE match tegen koploper Sasja : 8-7

Nils opent  de score, gevolgd door eentje van Mathijs, daarna 2x de Antwerpse schutter Riskee Jr. die na 5’ de 2-2 op het bord zet.  Hierna komt Sasja nog éénmaal op voorsprong, de 3-4, dan maken echter Tiebe, Nils en Mathijs een reeksje naar een 6-4 na 10’. Ondertussen vielen er er aan beide zijden wat tijdstraffen, hier maakte Sporting het beste gebruik van om naar een 8-5, dankzij een pegel van Richard en een mooi hoekschot van Robrecht te kunnen gaan. Spannend tot het einde (er werd gesproken van hartslag 112 op de Antwerpse tribune, en dat in “rust”). Maar de TWEE punten voor Sporting in de TWEEDE match ! We onthouden ook de “spannende” reddingen van beide keepers !

 

Derde match opnieuw tegen de thuisploeg : Evergem – Sporting  : 10-14

Opnieuw een gelijk opgaande eerste wedstrijdhelft, met een 6-7 na 10’, dan een tussenspurt van Evergem naar een 10-8, maar in de laatste 5’ minuten gaat Sporting helemaal los …met een reeks van 6 goals (zonder tegengoal !), we onthouden vooral de TWEE fantastische goals van Zander (één Sporting speler had op dat moment TWEE minuten tijdstraf), ons nummer TWEE gooide er eerst vanop hoek eentje lekker binnen, binnen de minuut ging hij op tegenaanval gewoon door het midden (en de verdedigers) om zijn TWEEDE goal bij de miniemen te scoren, en dat allemaal met die veel te  grote bal maat TWEE ! De andere goals van het reeksje waren van Tiebe (1x), Mathijs (1x) en Nils (2x) en zo van 10-8 achter, naar een 10-14 eindstand.  Ook de andere Welp Tristan kon weer even proeven van deze wedstrijd.

 

Laatste match van de dag opnieuw tegen Sasja, Sporting – Sasja : 10-15

De vermoeidheid, fysiek en mentaal begint al wat toe te slaan, Sasja neemt hier de beste start, en zal de opgebouwde voorsprong niet meer afgeven.                                                          1-4 na 5’, 4-8 na 10’, 6-12 na 15’ en eindstand 10-15.

  

Mooie ervaringen voor onze TWEE depanneurs, zeker als je TWEE keer kan scoren, dus bedankt Zander en Tristan. Goed gevochten van de bijeengesprokkelde ploeg Roman, Lukas, Tiebe, Nils, Mathijs, Robrecht, Zander en Tristan, toch nog 4 punten meegenomen, al had er vandaag véél meer ingezeten achteraf gezien, jammer dan !

 

Volgende week zaterdag opnieuw een VHV, tenzij corona nog ergens roet in het eten strooit, dan naar Kortrijk, tegen Apolloon en Waasmunster !